Γιώργος Τσανάκας

Ο Μαρτίνεθ «δουλεύει» για τις ανάγκες του Ολυμπιακού μέχρι να έρθει η μεταγραφική περίοδος

Ο Ολυμπιακός δεν έθελξε κόντρα στον Παναιτωλικό, αλλά ο τρόπος που διαχειρίστηκε το ματς ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ ήταν… ταμάμ ώστε να «δουλέψει» μέσω του ματς τις ανάγκες που έχουν προκύψει στην ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός βελτιώνεται σταδιακά σε διάφορα κομμάτια του παιχνιδιού του. Αυτό είναι κάτι το δεδομένο! Όπως βελτιώνεται στη διαχείριση των αγώνων και ο προπονητής του, Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Οι «ερυθρόλευκοι» κόντρα στον Παναιτωλικό μπορεί κανείς να πει πως πήραν μια… σβηστή νίκη, από τη στιγμή και έπειτα που ανέβασαν το τέμπο. Ένα μισάωρο το έκαναν, από το 15’ ως το 45’ και έφτανε για να πανηγυρίσουν τη δεύτερη στη σειρά νίκη τους, πανηγυρίζοντας στο κρύο, απ’ όλες τις απόψεις, «Γ. Καραϊσκάκης».

Θα πει κανείς πως ο Ολυμπιακός δεν έκανε καμιά φοβερή και τρομερή εμφάνιση. Σύμφωνοι! Πρώτο ματς μετά τη διακοπή, με αρκετούς διεθνείς και παίζοντας μια ημέρα νωρίτερα για να έχει τον κατάλληλο χρόνο προετοιμασίας ενόψει του αγώνα με την Φράιμπουργκ. Με μια πειραματική αμυντική γραμμή, η οποία δεδομένα δύσκολα θα ξαναπαίξει όλη μαζί σε ματς. Παρόλα αυτά, οι Πειραιώτες είχαν κάποια κέρδη από το εν λόγω παιχνίδι, τα οποία τα… έβγαλε μέσα από τη διαχείριση που έκανε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ.



Ο Ισπανός τεχνικός έχει αντιληφθεί πως η ομάδα του έχει ορισμένες ανάγκες αυτή τη στιγμή και πιθανότατα θα συνεχίσει να τις έχει για τον επόμενο ένα μήνα σχεδόν, μέχρι να έρθει η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου. Τι εννοούμε; Εξηγούμαστε!

Δεδομένα, ο τραυματισμός του Πορόσο δημιουργεί ερωτηματικά και ένα μεγάλο κενό στα στόπερ. Ο Ολυμπιακός έχει δύο διαθέσιμα στόπερ στην Ευρώπη, αφού ο Μπιανκόν είναι εκτός λίστας. Ο Ντόη και ο Ρέτσος είναι οι μοναδικοί διαθέσιμοι. Τι έκανε ο Ισπανός; Έριξε στο ματς τον Ιμπόρα στη θέση του Μπιανκόν στο 74’, δίνοντας χρόνο στον έμπειρο χαφ και την ευκαιρία να προσαρμοστεί στη θέση του κεντρικού αμυντικού. Εκεί όπου έχει παίξει άλλες πέντε φορές όλες και όλες σε 564 εμφανίσεις στην πλούσια καριέρα του. Ενδεχομένως να τον χρειαστεί και εκεί σύντομα. Είναι ένας παίκτης άλλωστε με σωματικά προσόντα ιδανικά για τη θέση, αλλά και που μπορεί να βοηθήσει στο build-up!

Ο Μαρτίνεθ έδωσε λίγο χρόνο και στον Μπρνιτς, θέλοντας να αρχίσει να τον «φτιάχνει» διότι βλέπει τον Σολμπάκεν κατά κύριο λόγο αλλά και τον Μπιέλ να μην τραβάνε. Ο δεύτερος, μάλιστα, είχε… εκνευριστική νοοτροπία στο γκολ του Παναιτωλικού. Διότι πάει χαλαρός στην μπάλα και την χάνει με ευκολία. Αυτό συμβαίνει, ΟΚ. Αλλά το να σταματάει και να μην κυνηγάει, να μην προσπαθεί να κλέψει την μπάλα ή να βάλει δύσκολα σε κάποιον αντίπαλο, είναι απαράδεκτο! Ο Σλοβένος ήταν ορεξάτος, από τη φούρια του βγήκε 1-2 φορές οφσάιντ και θέλησε να φανεί, παρότι το ματς ήταν… σκοτωμένο εκείνη την ώρα.

Αναμφίβολα, ο Μαρτίνεθ θέλησε να προστατέψει τον καλύτερό του σκόρερ. Ο Ελ Κααμπί, περί ου ο λόγος, έκανε ένα ταξίδι 7-8 ωρών με το Μαρόκο στην Τανζανία, άλλο ένα πίσω στην πατρίδα του και από εκεί στην Ελλάδα. Του έδωσε ανάσες, ενόψει και της Πέμπτης, βάζοντάς τον στο σημείο που ο Ολυμπιακός έψαχνε το γκολ να κλειδώσει το τρίποντο. Και το βρήκε ο Κααμπί, για να επιστρέψει στα γκολ μετά από 8 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και να διώξει από πάνω του αυτό το ψυχολογικό βάρος που κουβαλούσε.

Το ντεμπούτο του Μπιανκόν με την πρώτη ομάδα επίσης δεν ήταν κακό. Έβγαλε δυναμισμό, έκανε δύο έξυπνα φάουλ και γενικότερα προσπάθησε να βοηθήσει και στην κυκλοφορία της μπάλας. Στο γκολ, το γεγονός πως οι συμπαίκτες του έπαιζαν πολύ ψηλά τον έκαναν να πέσει με φόρα στον Πέρεθ και να φάει την ντρίμπλα, αλλά δεν είναι πως τα έκανε όλα λάθος αυτός και είχε τόσα πολλά ζητήματα. Πήρε ρυθμό, ψυχολογία και θα είναι χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του Μαρτίνεθ, τον οποίο ενδέχεται να αξιοποιήσει καλύτερα από τον Κίνι ο Ισπανός.



Ο Ολυμπιακός, όπως και όλες οι ομάδες, έχει ανάγκες αυτή τη στιγμή. Η ανάγκη για νίκες ώστε να μείνει σε τροχιά κορυφής είναι δεδομένη, με τα κολλητά τρίποντα να έρχονται μετά τα δύο ντέρμπι που χάθηκαν με διαφορετικούς τρόπους. Η ανάγκη για να «γεννήσει» πρωταγωνιστές και να «πειραματιστεί», υπάρχει επίσης ώστε να καλυφτεί το κενό στα στόπερ, να πάρει βοήθειες στα χαφ για να μη σκάσουν οι Έσε-Καμαρά, αλλά και στα εξτρέμ ελέω της εικόνας των Σολμπάκεν-Μπιέλ. Έχει ανάγκη τα γκολ του Ελ Κααμπί, επίσης. Οι παραπάνω ανάγκες, όσο καλύπτονται, τόσο θα κερδίζει χρόνο ως τις μεταγραφές. Για να πάρει ένα στόπερ, ένα οκτάρι και ίσως ένα ακόμα φορ!

Ας κρατήσει συνολικά ο Μαρτίνεθ από άποψη εικόνας το 15’-45’, όπου μόλις ανέβασε το τέμπο ανάγκασε τον Παναιτωλικό που έπαιζε με ένα διπλό τείχος με οκτώ παίκτες -πέντε πίσω και τρεις μπροστά- να υποχωρήσει πολύ στο χορτάρι. Να προβληματιστεί για το κάθετο ποδόσφαιρο που του έλειψε, όντας ορισμένες φορές εγκλωβισμένος στον γεμάτο από αντιπάλους παίκτες άξονα και στο γεγονός πως δεν οδήγησε το παιχνίδια στα φτερά, υπερφορτώνοντας τις πλευρές. Αλλά και να χαρεί, επίσης, που δεν γκελάρει με κανέναν μικρομεσαίο, ακόμα και στα κακά του βράδια, δείχνοντας πως φέτος είναι φτιαγμένος για να κάνει ωραία πράγματα σε όλες τις διοργανώσεις….


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x